‘Born Racers’ op CANAL+: talenten jagen hun droom na in de Red Bull MotoGP Rookies Cup

396

‘Born Racers’ vanaf 8 augustus in première bij CANAL+ en 15 augustus op CANAL+ Action


De spectaculaire Red Bull MotoGP™ Rookies Cup vormt het strijdtoneel voor 26 tieners uit achttien landen, die allemaal vastbesloten zijn om uit te groeien tot de nieuwe sensatie in de motorsport. In de zesdelige documentaireserie Born Racers op CANAL+ is te zien hoe jonge coureurs zich vol overgave voorbereiden op deelname aan de beroemde raceklasse. De druk is torenhoog, met ouders die net zo fanatiek zijn als hun kinderen. Voormalig rookie Collin Veijer is een voorbeeld van het succes dat uit deze competitie kan voortkomen. Born Racers gaat vanaf 8 augustus bij streamingdienst CANAL+ in première en vanaf 15 augustus op zender CANAL+ Action.







Grote rollercoaster in ‘Born Racers’
Veelbelovende talenten tussen de 13 en 17 jaar krijgen de uitnodiging om in de Rookies Cup uit te komen. Elke jonge racer die de selectie haalt heeft de kans van zijn leven, maar dat eist wel zijn tol. Een seizoen lang volgt Born Racers de deelnemers en brengt de beproevingen in beeld die ze moeten doorstaan: familie-opofferingen, druk, twijfels en rivaliteit. Nederlander Collin Veijer, die drie jaar Rookie was, is een rolmodel voor jonge motorcoureurs die hem willen evenaren. Veijer, die van de Rookies Cup naar de Moto3 overstapte, behaalde deze maand een tweede plaats bij de Dutch TT in Assen. Tijdens de Dutch TT gaf hij een korte reactie aan CANAL+:

Collin Veijer: “De Rookies Cup was erg belangrijk voor mij en heeft mij geholpen tot waar ik nu ben. Born Racers geeft een goede inkijk in wat de Rookies Cup echt is. Dat het niet gaat om gewoon rondjes racen, maar ook om de emotionele hoogte- en dieptepunten achter de schermen.”

Rookies Cup opstap naar het MotoGP wereldkampioenschap
Sinds 17 jaar staat de Rookies Cup bekend als de weg naar de prestigieuze MotoGP-wereldkampioenschappen. Er zijn momenteel 29 voormalige Rookies in de belangrijkste wereldkampioenschappen, waaronder negen in de MotoGP. Ex-Rookies hebben al meer dan 200 GP-raceoverwinningen behaald. Negen coureurs die in de Rookies Cup zijn gestart, zijn wereldkampioenschapswinnaars in de Moto3, Moto2 en MotoGP – waaronder Pedro Acosta, Jorge Martín, Joan Mir en Brad Binder. Ook Collin Veijer maakt een goede kans om in de MotoGP te komen. De Rookies Cup is de meest succesvolle race academy ter wereld dankzij de lage drempel voor deelname en het indrukwekkende succespercentage.



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.