Jaimie van Sikkelerus: “Een weekend met ups and downs in Snetterton”

496
jaimie-van-sikkelerus
Jaimie van Sikkelerus | foto© TAG Honda

Jaimie van Sikkelerus kijkt terug op een weekend met ups-and-downs in het Britste Snetterton. Wisselende omstandigheden en een pijnlijke knie bezorgden de Nederlander de nodige hoofdbrekens tijdens deze vijfde ronde van het 2024 British Superbike Championship seizoen.

Op vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het programma waarbij de baan in eerste instantie half nat, halfdroog was om vervolgens door de regen te veranderen in een kletsnatte baan. Dit betekende dat er continu banden gewisseld moesten worden. Deze omstandigheden deerden Jaimie van Sikkelerus echter niet, het rijden ging goed alleen fysiek gezien gaf zijn knie de nodige problemen. Een steeds uit de kom schietende knieschijf zorgde voor enorme pijnscheuten, en een bezoek aan het medical centre was dan ook noodzakelijk. Hier werd besloten om de knie in te laten tapen, dit in combinatie met een ander motorpak bleek goed uit te pakken.







De kwalificatie werd vervolgens verreden op een natte baan. Van Sikkelerus crashte een keer, wat hem weerhield van het rijden van een goede rondetijd. Dit resulteerde dat de Nederlander vanuit het achterveld aan de races moest beginnen.

Voorafgaand aan de eerste race werd het duidelijk dat deze verreden zou gaan worden op een natte baan. Vlak voor de start bleek de baan echter snel op te drogen waardoor Van Sikkelerus en zijn TAG Honda crew besloten om aan de achterzijde een intermediate band te monteren. Omdat het op bepaalde stukken nog nat was, moest er geconcentreerd gereden worden. De Nederlander kende een goede start maar helaas begon het al snel opnieuw te regenen. Helaas zorgde een crash niet veel later voor een vroegtijdig einde van deze eerste race. Van Sikkelerus was echter niet de enige coureur die ten val kwam op zaterdag, gedurende de dag waren er verdeeld over alle categorieën maar liefst 90 crashes te bekennen.

Op zondagochtend werd Van Sikkelerus wakker en werden de naweeën van de crash van een dag pijnlijk duidelijk, een stijf en beurs lichaam voorzien van de nodige blauwe plekken. Als eerste stond deze dag de Sprintrace op het programma. Van Sikkelerus kende een perfecte start en wist meteen vier coureurs te verschalken. Na in de beginfase goed met de groep mee te hebben gereden ontstond er vervolgens vanwege de regen een code rood situatie, dit als teken dat er banden gewisseld mochten worden. Tijdens de code rood werd het droog en droogde de baan als snel weer op. Wel was er dreiging voor een nieuwe bui. Het team koos ervoor om voor een intermediate band voor en een slick voor te monteren. Dit was een begrijpelijke keuze, maar het bleek later ook een goede gok. Van Sikkelerus was wel de enige coureur in het veld die deze keus had gemaakt. Helaas werd de wedstrijd ingekort tot vijf ronden en bleef het droog. Achteraf was dit jammer want de TAG Honda coureur kwam net twee seconden tekort op slicks en finishte zo op een 22e plaats.

Later op de dag stond de hoofdrace op het programma en enige tijd voor deze race begon het opnieuw te miezeren. Iedereen bleef op slicks en dat was de juiste keuze omdat het al voordat de race van start ging was gestopt met regenen en het tijdens de race ook droog bleef. Van Sikkelerus had het zwaar in de wedstrijd maar kon in het begin goed volgen. Hij was in een mooie strijd verwikkeld met grote namen als Joshua Brooks, Leon Haslam en Dean Harrison maar moest deze mannen in de laatste vijf ronden laten gaan, dit mede vanwege zijn pijnlijke knie. De Nederlander moest noodgedwongen zijn tempo laten zakken hetgeen op de finish resulteerde in een 22e plaats algemeen en de tweede plaats in de Pathway klasse.

Aankomend weekend zal Van Sikkelerus aan de start verschijnen tijdens de vijfde ronde van het IDC waar hij van start zal gaan in de Dutch Superbike klasse.



Handige links British Superbikes Snetterton 2024 :

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.