Francesco Bagnaia (P1): “Een goed gevoel om als leider de zomerstop in te gaan”

348
francesco-bagnaia
Francesco Bagnaia - Sachsenring | foto© Randy van Maasdijk

Francesco Bagnaia kan als de grote winnaar worden gezien van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland. De regerend MotoGP wereldkampioen behaalde zondagmiddag op de Sachsenring zijn zesde Grand Prix zege van het seizoen, zag zijn naaste rivaal in het kampioenschap Jorge Martin crashen hetgeen betekende dat hij als de nieuwe leider in het kampioenschap kan gaan genieten van de zomerstop.

Jorge Martin leek zondagmiddag tijdens de MotoGP race op de Sachsenring zijn leidende positie in het kampioenschap uit te gaan breiden, maar de Prima Pramac Racing zag in voorlaatste ronde van de 30 ronden tellende race zijn droom in duigen vallen. Voor de derde keer dit seizoen ging de Spanjaard aan de leiding rijdend onderuit. De op dat moment op de tweede plaats rijdende Francesco Bagnaia hield vervolgens het hoofd koel en profiteerde optimaal door niet veel later zijn Ducati GP24 als eerste over de finish te sturen.







Francesco Bagnaia: “Ik wist vanaf het begin van de race dat alles zou afhangen van de juiste behandeling van de banden. Daar gokte ik op. En toen ik Jorge het gaatje zag slaan, was het belangrijk om hem niet te agressief te volgen. De laatste ronden kon ik heel gelijkmatig weer iets dichter bij hem komen. Ik merkte in de laatste fase dat Jorge problemen had om ons zeer hoge tempo vast te houden. Het waren maar kleine dingen, kleine foutjes, vooral in bocht 1 en 12. Ik zag hoe zijn voorkant veel in beweging was. Toch ging ik ervan uit dat er in de laatste paar ronden geen kans meer zou zijn om hem nog te verschalken.”

Maar het pakte zoals gezegd anders uit, Martin crashte in de voorlaatste ronde in de eerste bocht na start en finish en gaf hiermee niet alleen de overwinning aan Bagnaia, de crash zorgde er tevens voor dat de Italiaan als de nieuwe leider in de tussenstand van het kampioenschap de zomerstop ingaat.

Francesco Bagnaia: “Ik heb ook de nodige fouten gemaakt dit seizoen, vooral in Catalunya toen ik in de laatste ronde viel met een voorsprong van 0,8 seconde. Dat laat ook zien hoe smal de limiet momenteel is, maar deze vierde overwinning op rij laat zien dat we geleerd hebben en het is een heel goed gevoel om als de nieuwe leider in de tussenstand van het het kampioenschap de zomerstop in te gaan.”

Van de negen verreden Grand Prix weekenden heeft Bagnaia er nu zes weten te winnen hetgeen zijn puntentotaal op 222 brengt, 10 meer dan Martin die door zijn crash op 212 WK-punten bleef steken en nu voor het eerst dit seizoen niet meer aan de leiding gaat maar genoegen moet nemen met de tweede plaats in de tussenstand, en dat achter de tweevoudig wereldkampioen die in de zomerstop gaat trouwen met zijn jarenlange liefde en sinds 24 december 2022 zijn verloofde Domizia Castagnini.



zs-728x90



Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.