Drie coureurs ontvangen tijdstraf voor te lage bandenspanning in Duitse MotoGP race

3777
Start MotoGP race op de Sachsenring | © Randy van Maasdijk

Augusto Fernández, Johann Zarco en Stefan Bradl hebben zondagmiddag een tijdstraf gekregen voor het rijden met te lage bandenspanning tijdens de MotoGP race op de Sachsenring. Ze zijn daarmee respectievelijk als zestiende, zeventiende en twintigste geëindigd. 

Nadat Marc Márquez vorige week na de Nederlandse Grand Prix op het TT Circuit Assen een tijdstraf ontving vanwege het rijden met te lage bandenspanning overkwam het deze week drie andere coureurs. Augusto Fernández, Johann Zarco en wildcard Stefan Bradl kregen ditmaal de zestien seconden tijdstraf voor het meer dan de helft van de race rijden met te lage bandenspanning.







Augusto Fernández eindigde hierdoor als zestiende in plaats van veertiende en ziet hiermee dus twee WK punten uit zijn handen glippen. Voor Johann Zarco verandert er niets want hij eindigt alsnog als zeventiende, Stefan Bradl zakte met deze tijdstraf terug van de achttiende naar de twintigste en laatste plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag



zs-728x90



Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.