Fabio Di Giannantonio (P9): “Een pijnlijke schouder, maar heel blij met deze rondetijd”

196
fabio-di-giannantonio
Fabio Di Giannantonio | foto© VR46 Racing

Fabio Di Giannantonio sloot vrijdag de eerste dag van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland af met de negende rondetijd achter zijn naam. Vanzelf ging het echter niet, de Pertamina Enduro VR46 Racing Team kwam als één van de velen ten val gedurende de dag en blesseerde daarbij o.a. zijn schouder.

De MotoGP coureurs kregen tijdens de eerste dag van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland te maken met verraderlijke omstandigheden. Vrijdagmiddag tijdens Training 1 kwamen er maar liefst 10 coureurs ten val, waaronder dus Fabio Di Giannantonio. De Italiaan kwam al in de beginfase van de sessie ten val in bocht 1 en leek bij de crash zijn schouder geblesseerd te hebben maar een bezoek aan het medical centre bracht aan het licht dat er geen sprake was van breuken of ernstig letsel.







Di Giannantonio kon na zijn bezoek aan het medical centre – mede geholpen door een rode vlag situatie en de daarbij behorende vertraging van de sessie – later in de sessie nog wel weer in actie komen. Niet zonder resultaat, hij noteerde nog de negende rondetijd waarmee hij zich rechtstreeks wist te plaatsen voor de zaterdag te verrijden Q2.

Fabio Di Giannantonio: “Het was inderdaad een flinke crash. Toen ik ten val kwam en in het gravel terecht kwam raakte ik met mijn schouder de opstaande rand van het asfalt. Zoals jullie hebben kunnen zien is daar een flink hoogteverschil en daar moet men zeker iets aan doen voor de volgende keer dat we hier komen. Maar goed, ik heb meteen een aantal scans laten maken in het medical centre. Er is niets gebroken, de schouder is ook niet uit de kom geraakt maar de artsen hebben me verteld dat mijn sleutelbeen licht bewogen heeft en dat de oorzaak is van de pijn. Maar goed, we konden verder rijden en nog een aantal ronden rijden in Training 1 en gezien de omstandigheden ben ik dan ook heel blij met deze negende rondetijd, helemaal gezien mijn op dit moment ‘shit’ aanvoelend sleutelbeen.”

Tijdens zijn media debrief werd DI Giannantonio ook gevraagd naar zijn toekomstplannen als MotoGP coureur, met name omdat eerder op de dag bekend werd dat zowel Ducati als ook zijn huidige Pertamina Enduro VR46 Racing Team er veel aan gelegen is om hem voor komend seizoen aan boord te houden.

Fabio Di Giannantonio: “Ik heb aantal altijd gezegd dat ik een plan A, B en C heb. Plan A is om verder te gaan bij mijn huidige team, het is een fantastisch team. Het klopt ook dat er een lange lijst van rijders is die graag voor het team wil rijden. Zij hebben ook andere goede opties, zo eerlijk moeten we ook zijn. Mede om deze reden heb ik ook een plan B en een plan C. Maar laten we het zo zeggen, we hebben meerdere goede opties en de komende weken zullen we definitief een keuze maken.”

Di Giannantonio liet vanzelfsprekend niet het achterste van zijn tong zien, maar naast een langer verblijf bij zijn huidige team is er ook een interessante aanbieding van Yamaha  (Pramac Racing). Laten we het er maar op houden dat dit gezien kan worden als plan B. Eén van de belangrijkste details van een langer verblijf bij zijn huidige team is het verkrijgen van de derde Ducati GP25 machine voor komend seizoen.



Nu verkrijgbaar in de Racesport.nl/shop


*Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en verzendkosten.



 



zs-728x90



Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.