Lewis Hamilton geïnteresseerd in overname MotoGP team: “Ik heb altijd van de sport gehouden”

2089
Lewis Hamilton in gesprek met Dorna CEO Carmelo Ezpeleta | © Petronas Yamaha SRT

Lewis Hamilton is geïnteresseerd in de (gedeeltelijke) overname van een MotoGP team. De zevenvoudig Formule 1 wereldkampioen is een groot liefhebber van de sport en gaf deze week aan dat hij zich bezighoudt met het aankopen van sportteams. 

Dat 7-voudig Formule 1 wereldkampioen Lewis Hamilton een liefhebber van de MotoGP is mag geen verrassing meer zijn. De Brit heeft door de jaren heen al meerdere bezoeken gebracht aan de MotoGP paddock en in 2019 zelfs op een MotoGP machine gereden samen met negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi. Daarnaast rijdt Hamilton af en toe circuitdagen op een door Crescent Racing (Pata Yamaha Prometeon) geprepareerde Yamaha YZF-R1.







Tijdens de Dutch TT deden geruchten de ronde dat Hamilton bezig was met een (gedeeltelijke) overname van Gresini Racing. Ondanks dat het Italiaanse team momenteel veel in de belangstelling staat met de gebroeders Márquez als coureurs zouden er financieel nog wel bepaalde uitdagingen zijn. Het feit dat er ondanks de komst van achtvoudig wereldkampioen Marc Márquez maar weinig nieuwe sponsoren zijn aangetrokken voor dit seizoen ondersteunt die theorie.

De Formule 1 rijdt dit weekend op Silverstone – de thuis Grand Prix van Hamilton – en daar werd aan de Brit gevraagd of hij momenteel bezig is met een overname van een MotoGP team.

Lewis Hamilton: “Ik heb altijd van de MotoGP gehouden. Ik ben geïnteresseerd in de potentiële groei van de sport maar ik heb er nog niet zo uitgebreid naar gekeken. Maar alles is mogelijk. Ik ben zeker geïnteresseerd in aandelen – de [Denver] Broncos (American Football, red.) was al een eerste stap in het teameigenaarschap. In de komende 5-10 jaar volgt er hopelijk meer.”

De inmiddels 39-jarige Hamilton verlaat het Mercedes F1 team aan het einde van dit jaar nadat hij dertien seizoenen voor het team heeft gereden. Hij stapt over naar het Ferrari F1 team waar hij een meerjarige overeenkomst heeft getekend, mogelijk dat hij zich pas na zijn carrière echt gaat richten op de (gedeeltelijke) overname van een MotoGP team.

Tijdens de MotoGP persconferentie op donderdagmiddag op de Sachsenring werd aan de aanwezige coureurs gevraagd wat zij vinden van deze mogelijke gebeurtenis.

Marc Márquez: “Zelfs als het niet echt zo is, is het goed voor onze sport, want uiteindelijk heeft de MotoGP mensen nodig die erover praten! Misschien denk ik er zelf ook wel over na om een Formule 1team te kopen, maar ik heb niet genoeg geld!”

Jorge Martin: “”Als het gebeurt, zal het iets interessants zijn. Dit komt omdat de sport groeit en dit is zeker nog maar het begin. De toekomst, de jaren die komen, wordt echt interessant voor de MotoGP. Als iemand die echt iconisch is zoals Hamilton zich wil inkopen in de MotoGP, dan is dat omdat er iets aan het veranderen is en daar ben ik echt in geïnteresseerd.”



zs-728x90



Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.