Adrian Fernandez het snelst tijdens Vrije Training in Sachsenring, Collin Veijer twaalfde

2219
collin-veijer
Collin Veijer | foto© Randy van Maasdijk

Adrian Fernandez heeft vrijdagochtend tijdens de Vrije Training voor de Moto3 coureurs op de Sachsenring de snelste tijd genoteerd. Achter de Leopard Racing coureur reed José Antonio Rueda de tweede rondetijd en werd David Alonso derde. Collin Veijer noteerde de twaalfde tijd.

Evenement: Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland
Circuit: Sachsenring
Categorie: Moto3
Tijd: 09:00 – 09:35 uur
Sessie: Vrije Training
Omstandigheden: Bewolkt, 16 graden







Vrijdagochtend om 09:00 uur gingen onder koele omstandigheden met 16 graden en met een asfalt temperatuur van 18 graden de lichten op groen voor de Vrije Training voor de Moto3 coureurs. Op donderdag is er veel regen gevallen wat er voor zorgde dat er nog wat vochtige plekken op het circuit aanwezig waren.

In de openingsfase zaten de tijden mede door deze natte plekken op het circuit nog ver van de snelle tijden af. Het BOÉ Motorsports duo Met Joel Kelso en David Munoz wisselden de koppositie af. Collin Veijer wist zich constant in de top zes te handhaven.

Het MT Helmets – MSI team met Ivan Ortola en Ryusei Yamanaka bleven het eerste kwartier van de sessie in de box. Halverwege de sessie stond de top vijf binnen 0,073 seconden met Furusato voor Alonso, Veijer, Fernandez en Yamanaka. Daarachter werden de verschillen groter.

Met nog dertien minuten op de klok kwam het grootste deel van het veld binnen. Net als in Assen waren Yamanaka en Ortola weer de hele sessie aan het samenwerken wat er in resulteerde dat Yamanaka naar de snelste tijd kwam. Een ronde later waren de rollen omgedraaid en kwam Ortola naar de tweede positie.

In de slotfase van de sessie kwam Fernandez naar de snelste tijd met een 1’25.938. Kort daarachter volgde Rueda op de tweede positie en Alonso sloot de Vrije Training af op de derde positie. Veijer noteerde de twaalfde tijd.

  1. Adrian Fernandez – Honda | 1’25.938
  2. José Antonio Rueda – KTM | +0,180
  3. David Alonso -CFMoto | +0,189
  4. Ryusei Yamanaka – KTM| +0,535
  5. Ivan Ortola – KTM| +0,642

12. Collin Veijer – Husqvarna | +1,129
Klik hier voor de volledige uitslag

Volgende sessie: 13:15 – 13:50 uur
Tijd: Training 1



Nu verkrijgbaar in de Racesport.nl/shop


*Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en verzendkosten.



 



zs-728x90



Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.