Roberts binnen één week fit verklaard na sleutelbeenbreuk in Assen

718
Joe Roberts - Sachsenring | © Randy van Maasdijk

Joe Roberts is fit verklaard voorafgaand aan de Duitse Grand Prix op de Sachsenring. De Amerikaan brak afgelopen vrijdag zijn sleutelbeen na een flinke crash op het TT Circuit Assen waaraan hij al snel werd geopereerd.

Afgelopen vrijdagmiddag ging het in de eerste officiële training flink mis voor Joe Roberts. De Amerikaan werd met een high-sider van zijn Kalex afgeworpen en kwam hard op zijn rechterschouder terecht bij het uitkomen van de Ruskenhoek. Al gauw bleek dat het niet goed zat en hij zijn rechtersleutelbeen had gebroken.







 

View this post on Instagram

 

A post shared by MotoGP™ (@motogp)

Het betekende het einde van het raceweekend voor Roberts, ook al wilde hij zelf nog racen. Zaterdag ging de Only Fans American Racing coureur onder het mes en werd er een plaatje op het gebroken sleutelbeen geplaatst. Zes dagen na de valpartij is de Amerikaanse coureur op de Sachsenring fit verklaard voor deelname aan het weekend.

Dat staat in groot contrast met een zeer vergelijkbare situatie waarin Bo Bendsneyder zich een jaar geleden bevond. De Nederlander brak op de Sachsenring zijn sleutelbeen en werd ook meteen geopereerd om tijdens het daaropvolgende raceweekend in Assen weer aan de start te kunnen staan. De artsen verklaarden hem destijds ‘unfit’ waardoor hij toen niet mocht deelnemen aan zijn thuis Grand Prix.



zs-728x90



Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.