Dubbel geluk voor Valentino Rossi: een tweede dochter en rijden op de Yamaha YZR500

2320
Links: Valentino Rossi op de Yamaha YZR500 in Jerez, rechts Valentino Rossi met partner Francesca en dochtertje Giulietta | © Yamaha Racing & VR46

Valentino Rossi gaat voor de tweede keer vader worden van een dochter. De 45-jarige Italiaan maakte het middels een ludieke post op social media bekend. Daarnaast heeft hij deze week ook mogen rijden op een bijzondere motorfiets: de Yamaha YZR500 van Eddie Lawson.

Nadat hij aan het einde van 2021 stopte als full-time MotoGP coureur heeft Valentino Rossi het zeker niet slecht gehad. Aan het begin van 2022 werd hij voor het eerst vader en ook werd hij vanaf dat moment fabriekscoureur bij BMW in het Fanatac GT World Challenge Europe kampioenschap en racete hij zo nu en dan in het FIA World Endurance Championship.







Uiteraard is Valentino Rossi vanwege zijn carrière en de vier MotoGP wereldkampioenschappen die hij voor het merk behaalde nauw verbonden aan Yamaha. Hierdoor werd hij iets meer dan een jaar geleden dan ook merkambassadeur van de Japanse fabrikant.

Naast dat Yamaha daarmee zijn naam en portretrechten mag gebruiken houdt het ook in dat de Italiaan zich zo nu en dan moet melden bij door Yamaha georganiseerde evenementen. Zo wordt deze week een bijeenkomst van de Yamaha Racing Heritage Club gehouden op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto, een evenement waar het verleden van de Japanse fabrikant in beeld wordt gebracht maar ook waar de 25 gelukkige kopers van de speciale Yamaha YZF-R1 GYTR Pro met hun machine samen de baan op mogen met de negenvoudig wereldkampioen.

Voor Valentino Rossi was er ook een speciale verrassing, namelijk dat hij op de Yamaha YZR500 van Eddie Lawson mocht rijden. De Italiaan reed twee seizoenen in de 500cc klasse en werd in 2001, het laatste jaar dat de koningsklasse volledig uit tweetaktmachines bestond, kampioen op de Honda NSR500. Nu mocht hij de machine aan de tand voelen waarmee de Amerikaan in 1988 wereldkampioen werd.

Naast deze mooie belevenissen op de baan kon Rossi ook nog een ander mooi nieuwtje wereldkundig maken. Middels een karakteristieke post op social media liet de inmiddels 45-jarige Italiaan weten dat hij en zijn partner Francesca in verwachting zijn van een tweede dochtertje.



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.