Zonta van den Goorbergh op tijd fit voor deelname aan Duitse Grand Prix

1401
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh | foto© Ben Haarhuis

Aankomend weekend wordt op de Sachsenring in Duitsland de negende Grand Prix van 2024 verreden. Ondanks een flinke crash zondagmiddag op het TT Circuit Assen reist Zonta van den Goorbergh gewoon af naar Duitsland, de RW-Idrofoglia Racing GP team coureur is op tijd hersteld van zijn in Assen opgelopen blessures om aan de start te kunnen verschijnen.

Het raceweekend op de Sachsenring is de laatste voorafgaand aan een drie weken durende zomerstop. Het 3,67 kilometer lange circuit is de kortste op de MotoGP kalender en heeft maar liefst tien linkerbochten, ten overstaande van slechts drie rechterbochten. De weersvoorspellingen voor het weekend zijn wisselvallig dus er kan van alles gebeuren op het Duitse circuit.







Voor Zonta van den Goorbergh was het de laatste dagen nog even billenknijpen of hij op tijd hersteld zou zijn van zijn zondagmiddag bij een crash in de vijfde ronde van de Moto2 race op het TT Circuit Assen. Een aantal intensieve behandelingen verder en mede dankzij de inzet van een groot aantal specialisten lijkt het te gaan lukken. Van den Goorbergh zal een dag later dan gepland af reizen naar Duitsland, maar niets lijkt vooralsnog de deelname aan de komend weekend te verrijden Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland nog in de weg te staan.

Zonta van den Goorbergh: “Ik ben blij dat ik naar de Sachsenring kan gaan want ik heb afgelopen zondag in Assen een vreemde valpartij gehad. Ik reed een goed tempo en ik voelde me comfortabel, ook op de data was niets geks te zien. Toch ging ik onderuit en bleef ik meteen al onder de motor hangen. Ik kwam ongelukkig terecht en heb daardoor een behoorlijke impact te verwerken gehad. Dankzij het harde werken van iedereen om mij heen heb ik de kans gehad om de afgelopen dagen te herstellen. Hopelijk kan ik dit weekend weer optimaal presteren.”

De Moto2 coureurs komen vrijdagochtend om 09:50 uur voor het eerst in actie op de Sachsenring tijdens hun vrije training van de Duitse Grand Prix.



zs-728x90



Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.