Gardner vervangt Rins bij Monster Energy Yamaha MotoGP op de Sachsenring

1256
Remy Gardner - TT Circuit Assen | © Yamaha Racing

Remy Gardner keert dit weekend op de Sachsenring terug in de MotoGP klasse. De Australiër, die in 2022 actief was in de koningsklasse, vervangt de in Assen geblesseerd geraakte Alex Rins op de Yamaha YZR-M1 van het Monster Energy Yamaha MotoGP team. 

Na zijn flinke crash in de openingsronde van de MotoGP race op het TT Circuit Assen heeft Alex Rins onder andere een breukje in zijn rechtervoet en een zwaar gekneusde rechterpols opgelopen. De Spanjaard werd meteen naar Madrid gevlogen om daar nog behandeld te worden maar hij zal niet voldoende hersteld zijn voor aankomend weekend.







Lees: Rins loopt breukje in rechtervoet op na high-sider in openingsronde op TT Circuit Assen

Dit betekent dat het Monster Energy Yamaha MotoGP team een vervanger heeft moeten zoeken. Cal Crutchlow was niet beschikbaar want de Britse testcoureur van de Japanse fabrikant is onlangs onder het mes gegaan om oud zeer te verhelpen waarvan hij nog niet voldoende hersteld is.

Uiteindelijk kwam Yamaha uit bij Remy Gardner. De Australiër was jarenlang actief in de MotoGP paddock en werd in 2021 wereldkampioen in de Moto2 klasse. Vervolgens maakte hij het opstapje naar de MotoGP klasse met KTM maar hier werd hij al gauw aan de kant geschoven. Sindsdien is Gardner actief in de World Superbike klasse met het GYTR GRT Yamaha WorldSBK team. Iets meer dan twee maanden geleden behaalde Gardner op het TT Circuit Assen nog zijn eerste World Superbike podiumfinish.

Gardner zal dit weekend dus weer terugkeren in de MotoGP klasse na anderhalf jaar in de World Superbike paddock.

Remy Gardner: “Allereerst hoop ik dat Álex snel herstelt en ik wens hem het allerbeste. Ik ben echt enthousiast over deze uitdaging. Ik wil Yamaha heel erg bedanken voor het  vertrouwen dat ik dit weekend mag rijden. Ik zal het gebruiken als een geweldige ervaring om te leren. Het is een nieuwe motor en terugkeren naar de MotoGP voor één race is altijd een mooie ervaring, dus ik kijk er naar uit om van dit weekend te genieten en ik ben gewoon ontzettend blij voor deze kans. Nogmaals hartelijk dank aan Yamaha.”

Alex Rins: “De operatie is goed verlopen en ik ga nu naar huis. Helaas zal ik de volgende Grand Prix missen maar ik hoop snel weer terug te zijn. Ondanks deze hobbel in de weg is onze motivatie om te blijven werken groter dan ooit.”

De eerste vrije training voor de MotoGP klasse op de Sachsenring gaat vrijdagochtend om 10:45 uur van start.



zs-728x90



Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.