Fabio Di Giannantonio zondagochtend het snelst tijdens warm-up in Assen

510
fabio-di-giannantonio
Fabio Di Giannantonio | foto© Jan Timmerman

Fabi Di Giannantonio heeft zondagochtend op het TT Circuit Assen de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de warm-up van de Dutch TT. De Italiaan was het snelst tijdens de 10 minuten durende sessie voor Marc Márquez en Maverick Viñales.

Zondagochtend om 09:40 uur openden de MotoGP coureurs de wedstrijddag van de Motul TT Assen met hun 10 minuten durende warm-up sessie. Slechts 21 van de 23 coureurs kwamen er in actie, dit nadat Aleix Espargaró en de dit weekend met een wildcard aan de start verschijnende Aprilia Racing MotoGP testcoureur Lorenzo Savadori deze derde en afsluitende dag in Assen aan zich voorbij moeten laten gaan vanwege eerder dit weekend opgelopen blessures.







De omstandigheden zondagochtend waren aanzienlijk koeler dan de twee voorgaande dagen. Na de nodige regen de afgelopen nacht en de later op de dag nog verwachte regen konden de coureurs uit de koningsklasse deze eerste sessie van de dag afwerken op een droog TT Circuit Assen.

Het was uiteindelijk Fabio Di Giannantonio die met een snelste ronde van 1’32.309 na afloop de tijdlijst aanvoerde voor Marc Márquez, Maverick Viñales, de winnaar van de Sprint op zaterdag Francesco Bagnaia en Jorge Martin die later op de dag drie plaatsen op de startgrid teruggezet wordt vanwege een door de wedstrijdleiding opgelegde penalty.

Uitslag:

  1. Fabio Di Giannantonio – Ducati | 1’32.309
  2. Marc Márquez – Ducati | +0,004
  3. Maverick Viñales – Aprilia | +0,016
  4. Francesco Bagnaia – Ducati | +0,050
  5. Jorge Martin – Ducati | +0,186

Klik hier voor de volledige uitslag

Volgende sessie: MotoGP race
Tijd: 14:00 uur



zs-728x90



Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag (donderdag)
Fotorverslag (vrijdag)
Fotoverslag (zaterdag)
Fotoverslag (zondag)

 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.