Marco Bezzecchi: “Ik was er een beetje bang voor maar gelukkig begreep Valentino mijn keuze”

4963
Marco Bezzecchi - TT Circuit Assen | © Jan Timmerman

Marco Bezzecchi zal aan het einde van dit seizoen het Pertamina Enduro VR46 Racing Team verlaten en overstappen naar het fabrieksteam van Aprilia. Teameigenaar Valentino Rossi begreep het besluit van zijn protégé volledig, ook al was Bezzecchi daar zelf nog een beetje bang voor.

Ondanks de drie weken lange onderbreking in de kalender was het de afgelopen tijd alles behalve rustig in de wereld van de MotoGP. Naast de transfers van Jorge Martin naar het Aprilia fabrieksteam, Marc Márquez naar het Ducati fabrieksteam en Enea Bastianini en Maverick Viñales naar het Tech3 KTM team werd ook de overstap van Marco Bezzecchi naar het Aprilia fabrieksteam aangekondigd.







Na een indrukwekkend debuutseizoen in 2022 groeide hij in 2023 door tot één van de kanshebbers voor de wereldtitel. In Argentinië werd zijn eerste MotoGP overwinning behaald waarna hij ook in Le Mans en India een Grand Prix zege op zijn naam wist te schrijven. Ook behaalde hij meerdere podiums en een Sprint race overwinning in Assen. Uiteindelijk eindigde Bezzecchi als derde achter wereldkampioen Pecco Bagnaia en vicekampioen Jorge Martin, de Spanjaard die in 2025 zijn teamgenoot wordt bij Aprilia.

Marco Bezzecchi: “Het is de droom van iedere rijder om een fabriekscoureur te worden. Mijn doelstelling was om te groeien, mijn vaardigheden en ervaring te verbeteren en uiteindelijk bij een fabrieksteam te eindigen en een fabrikant te vertegenwoordigen. Ik had de kans om dat te doen en daarom is dat voor mij de beste keuze.”

Een jaar geleden had Bezzecchi de keuze om de overstap te maken naar Prima Pramac Racing en daar te beschikken over een Ducati fabrieksmachine. Uiteindelijk besloot de Italiaan om toch niet over te stappen en bij het Pertamina Enduro VR46 Racing Team te blijven na een goed aanbod van teameigenaar Valentino Rossi.

Marco Bezzecchi: “Valentino heeft me vorig jaar niet gezegd dat ik niet mocht vertrekken maar hij deed een voorstel en ik besloot te blijven. Dat heeft hij dit jaar ook gedaan en ik heb vervolgens veel met hem gesproken en om advies gevraagd. Ik wist zeker dat hij mijn situatie kon begrijpen want hij heeft dit zelf in zijn carrière ook meegemaakt. Hij begreep mijn besluit volledig, ook al was het best een moeilijk moment. Ik voel me geweldig bij het team maar ik heb hier vanaf het begin van mijn carrière van gedroomd. Dit was het doel dat ik wilde bereiken en hij was blij voor mij.”

Het besluit was destijds misschien wat opmerkelijk aangezien fabrieksmateriaal voor de meeste coureurs van cruciaal belang is. Nu Bezzecchi bij het fabrieksteam van Aprilia getekend heeft maakt dat de keuze van de Italiaan duidelijk, ook al was hij bang voor de reactie van negenvoudig wereldkampioen en teameigenaar Valentino Rossi.

Marco Bezzecchi: “Vorig jaar besloot ik niet over te stappen naar een ander team. Ik wilde alleen overstappen naar een ander team als het een volledig fabrieksteam zou zijn. Ducati gaf me vorig jaar de optie om naar het fabrieksondersteunde team [Prima Pramac Racing] te gaan, en dat was een heel goed aanbod, maar ik wist niet of ik me daar hetzelfde kon voelen als nu. Nu was het anders omdat ik naar een volledig fabrieksteam kon gaan en daardoor heb ik een ander besluit genomen.

Valentino en ik zijn allebei natuurlijk wel een klein beetje bedroefd hierom maar aan de andere kant is hij ook heel blij voor mij. We hebben de afgelopen tijd veel gesproken en hebben afgelopen maandag nog samen naar het Italiaanse elftal gekeken. Dat was de dag dat het nieuws naar buiten kwam, we gaven elkaar een knuffel en hij was heel blij voor mij. Gelukkig begreep hij mij, ikzelf was daar nog wel een beetje bang voor. Hij is een goede vriend dus ik ben daar heel blij mee.”

De MotoGP coureurs komen vrijdagochtend om 10:45 uur in actie op het TT Circuit Assen voor de eerste vrije training.



zs-728x90



Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag (donderdag)
Fotorverslag (vrijdag)
Fotoverslag (zaterdag)
Fotoverslag (zondag)

 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.