Aldeguer het snelst op vrijdag in Assen met nieuw Moto2 ronderecord, Bendsneyder 12e

1627
Fermín Aldeguer - TT Circuit Assen | © Jan Timmerman

Fermín Aldeguer was vrijdagmiddag de snelste Moto2 coureur op het TT Circuit Assen met een nieuw ronderecord voor Ai Ogura en de hard gecrashte Joe Roberts. De terugkerende Bo Bendsneyder was de snelste Nederlander met de twaalfde rondetijd. 

Evenement: Motul TT Assen
Circuit: TT Circuit Assen
Categorie: Moto2
Tijd: 14:05 – 14:45 uur
Sessie: Training 1
Omstandigheden: Zonnig, 20°C







Vrijdagmiddag om 14:05 uur begon de eerste officiële trainingssessie voor de Moto2 klasse op het TT Circuit Assen nadat de dag was afgetrapt met een vrije training in de ochtend. De omstandigheden waren nog steeds gunstig op het Drentse circuit met zonneschijn en een aangename temperatuur.

De sessie werd echter al gauw onderbroken door een rode vlagsituatie vanwege een flinke crash van Filip Salac. De Tsjech ging in zijn eerste ronde hard onderuit in de Ruskenhoek waardoor de rode vlag gezwaaid moest worden om de nodige rommel weer van de baan te kunnen vegen.

Het waren de gebruikelijke namen die gedurende deze eerste officiële training van zich lieten spreken met Joe Roberts die halverwege bovenaan de tijdlijst stond voor de twee MT Helmets – MSi coureurs Sergio García en Ai Ogura. Helaas ging het voor Roberts met een kwartier op de klok mis in de Ruskenhoek, net als Filip Salac ging hij hard onderuit in deze snelle bocht. De Amerikaan landde voornamelijk op zijn rechtersleutelbeen waardoor hij naar het medical centre werd gebracht.

In de slotfase gingen de meeste coureurs met een nieuwe set banden op jacht naar een snelle rondetijd. Met een 1’35.912 werd Fermín Aldeguer – met al een MotoGP contract op zak – de snelste coureur van de dag in de Moto2 klasse met een nieuw ronderecord op het TT Circuit Assen. Achter hem eindigde Ai Ogura als tweede met daarachter de flink gecrashte Joe Roberts, WK leider Sergio García en Tony Arbolino die weer een beetje een vorm lijkt te komen na een zeer teleurstellende seizoensstart.

De terugkerende Bo Bendsneyder was de snelste Nederlander met de twaalfde rondetijd, landgenoot Zonta van den Goorbergh eindigde als veertiende.

Crashes waren er in de slotfase nog voor Xavi Cardelus en Albert Arenas, zij waren ongedeerd.

VIDEO: Ziggo Sport sprak vrijdag in Assen met Bo Bendsneyder: ‘Ik ben weer topfit!’

Uitslag:

  1. Fermín Aldeguer – Boscoscuro | 1’35.912
  2. Ai Ogura – Boscoscuro | +0,072
  3. Joe Roberts – Kalex | +0,271
  4. Sergio García – Boscoscuro | +0,283
  5. Tony Arbolino – Kalex | +0,370

12. Bo Bendsneyder – Kalex | +0,839
14. Zonta van den Goorbergh – Kalex | +0,867
17. Barry Baltus – Kalex | +1,018

Klik hier voor de volledige uitslag

Volgende sessie: Training 2
Tijd: Zaterdagochtend 09:25 uur



zs-728x90



Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag (donderdag)
Fotorverslag (vrijdag)
Fotoverslag (zaterdag)
Fotoverslag (zondag)

 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.