Prima Pramac Racing: Aankondiging overstap van Ducati naar Yamaha aanstaande

5263
pramac-racing
Prima Pramac Racing | foto© Randy van Maasdijk

Na een geschiedenis van 20 jaar als belangrijke partner van Ducati gaat Prima Pramac Racing vanaf 2025 verder als Yamaha MotoGP satellietteam. Dit nieuws weet SKY Italia te melden aan de vooravond van de Dutch TT Assen.

Het zingt al enige tijd rond in de MotoGP paddock maar de kogel schijnt door de kerk te zijn, Prima Pramac Racing beëindigd na dit seizoen na 20 jaar de samenwerking met Ducati en wordt vanaf 2025 het tweede MotoGP team dat met Yamaha machines aan de start verschijnt.







De officiële aankondiging wordt dit weekend in Assen verwacht. Wie in 2025 de twee Yamaha machines van het team gaan bemannen is nog niet bekend, wel wordt Alex Rins genoemd als mogelijke kandidaat. De Spanjaard zou door Yamaha na een jaar in het Monster Energy Racing Team te hebben gereden overgeplaatst worden naar het nieuwe Yamaha MotoGP satellietteam.

Met de overstap van Prima Pramac Racing naar Yamaha zullen er in 2025 geen acht maar zes Ducati machines op de startgrid verschijnen. De twee voor Prima Pramac Racing voorbestemde fabrieksfietsen gaan hierdoor zo goed als zeker naar het Pertamina Enduro VR46 Racing Team die voorbestemd zou kunnen zijn om Franco Morbidelli te verwelkomen, om vergezeld te worden door Fabio Di Giannantonio of Fermin Aldeguer (die al een Ducati-contract heeft en derhalve door Ducati ondergebracht gaat worden bij het team).

Mocht de keus op Aldeguer vallen dan is Di Giannantonio na Jorge Martin en Enea Bastianini de derde coureur worden die na dit seizoen afscheid gaat nemen van Ducati. De Italiaan zal in dit geval zo goed als zeker de overstap maken naar Yamaha. Donderdag in Assen wilde Di Giannantonio nog geen uitspraken doen over zijn toekomst, het enige dat de Italiaan kwijt wilde was dat hij in 2025 in ieder geval als coureur actief blijft in de koningsklasse en dat er binnen twee weken meer nieuws bekend gemaakt zal worden bij welk team en met welk motormerk dit zal zijn.



zs-728x90



Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag (donderdag)
Fotorverslag (vrijdag)
Fotoverslag (zaterdag)
Fotoverslag (zondag)

 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.