Teams: Te natte omstandigheden weerhouden Litjens (35e) van verbetering

22

Voor het eerst in de geschiedenis van de GP-racerij zijn er op de zaterdag twee kwalificatie trainingen afgelast door de hevige regenval en de daarna op de baan achter gebleven plassen. De start van de kwalificatie trainingen op de 2e trainingsdag voor de GP van Maleisië vielen letterlijk en figuurlijk in het water.

Geen 2e kwalificatie voor Arnaud Vincent en 250cc coureurs







Ook de 250cc kwalificatie training werd zaterdagmiddag dus geschrapt. Arnaud Vincent, die vrijdagmiddag in de 1e qualifying slechts 3 ronden reed door een kapotte spie van de balansas, draaide zaterdagmorgen net als vrijdag een nette 20e tijd op een droge baan in de vrije training. Ook de Fransman was driftig op zoek naar de juiste set-up voor de beslissende tijdtraining, maar zover kwam het niet.

“Het is echt ongelofelijk zoveel water als er viel en zo lang als het duurt voordat de baan opdroogt en de plassen hier weg zijn. Het is op sommige plekken door de Formule 1 erg hobbelig en daar blijft water in staan. De 2e tijdtraining was niet te doen, maar ik ben blij dat de race-directie besloten heeft dat West en ik er toch bij staan. Want zowel Anthony als ik hadden gistermiddag mechanische pech en stonden buiten de kwalificatie limiet. Maar voor morgen wordt het waarschijnlijk pokeren. Of met de afstelling of met de banden. We hopen er het beste van”, aldus de ex-wereldkampioen.