MIR Racing Cup: Luuk de Vries trapt seizoen af in het Spaanse Zuera

589
luuk-de-vries
Luuk de Vries | foto© Artpicsjona

De eerste race van het seizoen voor de Moto 5 klasse van de MIR Racing Cup vond afgelopen weekend plaats in het noorden van Spanje, namelijk op Circuito Internacional de Zuera (Zaragoza). Onder de deelnemers het jonge Nederlandse wegracetalent Luuk de Vries.

Alvorens de kwalificaties (zaterdag) en races (zondag) op het programma stonden kon er op donderdag en vrijdag deelgenomen worden aan een aantal vrije trainingen. Voor Luuk de Vries, die in 2024 voor het tweede seizoen op rij actief is in de Moto 5 klasse van de MIR Racing Cup, een uitstekende mogelijkheid om de baan te leren kennen alvorens na een (lange) geslaagde voorbereiding in Spanje aan het seizoen te beginnen. Tijdens de trainingssessies werden er nog een aantal mooie stappen gemaakt en de puntjes op de spreekwoordelijke “i” gezet om klaar te zijn voor het eerste raceweekend van 2024.







Zaterdag
Op zaterdag stonden er vier trainingen en twee kwalificaties op het programma. Met twee tweede plaatsen en twee vierde plaatsen in de trainingen startte de Vries zijn kwalificatiedag sterk. Halverwege de middag was het tijd voor de kwalificaties, de sessies waarin de startplaatsen verdeeld werden voor de zondag te verrijden race. In QP1 verbeterd de Vries zich knap wat hem een voorlopige vierde tijd startplaats opleverde. Mede door de hardere wind dan eerder op de middag wordt er in QP2 nauwelijks verbeterd, opnieuw een vierde tijd wat resulteert in een vierde startplaats op de zondag voor de Vries.

Volledige uitslagen kwalificaties: QP 1QP 2

Zondag
De zondag begon met een warm-up van 10 minuten. Aanvoelen hoe de motor is en een goed gevoel creëren voor de races later de dag. Ook de warm up werd afgesloten met een vierde rondetijd.

Race 1
Een goede start van de Vries en behoudt van de vierde plaats. Er vormt zich een groep van plaats twee t/m acht. De Vries wordt terugverwezen naar de vijfde plaats en de nummers 2, 3 & 4 krijgen de kans om weg te rijden. De Vries weet de vijfde plaats vast te houden in de groep en probeert in het tweede deel van de race het gat richting het groepje wat voor de tweede plaats strijdt te dichten. Dit lukt en er wordt aansluiting gevonden bij de groep voor hem. Helaas door wat pech met twee achterblijvers die ingehaald moeten worden op een ongunstig gedeelte raakt de Vries twee plaatsen kwijt en wordt terugverwezen naar de zevend plaats. Dit kost hem tevens de aansluiting met de groep en komt de Vries na een zwaarbevochten race als zevende over de finish. Een sterke race in een top acht welke erg dicht bij elkaar zit en een verbetering in tijd van 0,7 sec. t.o.v. de Vries zijn kwalificatietijd.

Volledige uitslag: Race 1

Race 2
Een betere opening in de eerste twee ronden zou de Vries moeten helpen met de kopgroep mee te kunnen. In de eerste ronde is de Vries meteen al 1,2 sec. sneller dan in de eerste race en komt door op een derde plaats. Doordat een crash in de derde ronde maar net voorkomen kan worden raakt de Vries een plaats kwijt en komt te rijden op de vierde positie. Mede door wat gripproblemen kan hij het tempo helaas niet volgen en dit kost na een aantal ronden nog een plaats. In de groep strijdend voor plaats vijf waagt de Vries een inhaalpoging in de laatste ronde. Dit lijkt te lukken, maar hij gaat helaas wijdt. Hierdoor verliest hij helaas twee plaatsen i.p.v. er één te winnen. Ook in race 2 een zevende plaats!

Volledige uitslag:Race 2

Twee keer een zevende plaats is niet waar de Vries van tevoren op had gehoopt, maar gezien het verloop van de races en het gehele weekend mag er met tevredenheid teruggekeken worden.

Op 22 & 23 juni staat race 2 op de kalender voor de MIR Racing Cup, dan reist Luuk de Vries Motorsport af naar Cartagena.



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.