Teams: Stichting Racen tegen Kanker neemt punten mee naar huis

62

Afgelopen weekend werd er op het TT-circuit van Assen de Speed Trophy verreden. Zowel Marco als Henri hadden een wedstrijd in respectievelijk de Dutch Superbikes en de Superstock 600. Henri wist na de 12 ronden zijn Honda als 15e over de streep te rijden en zo weer een kostbaar punt te scoren. Marco wist de race in Dutch Superbikes als 12e te finishen in een race die in 2 delen werd verreden. In totaal dus weer 5 punten weten te halen en daar zijn we natuurlijk zeer tevreden mee.

Wedstrijddag







Beide coureurs mochten s’morgens nog even een korte warm-up training rijden en zeker voor Marco een zeer belangrijke warm-up. De monteurs hadden de 1e keus Honda weer helemaal klaar en deze kon in de warm-up worden getest. Met heel veel rook van oude olie ging Marco over de baan, maar de Honda liep weer perfect.

Voor Henri was deze warm-up bedoeld om nog even een andere veerafstelling te proberen en zo te kunnen kiezen met welke afstelling hij de race wil beginnen.

De race in de Superstock 600 was de eerste race van de dag. Na het terugkomen van de verkenningsronde werd de start vertraagd omdat er olie op de baan lag. Maar na een klein kwartiertje mocht het veld vertrekken voor de warming-up lap. Bij het uitgaan van de lichten zagen we een chaotische start en Henri moest daardoor wel ‘rustig’ vertrekken en ging als één van de laatste de eerste bocht in. Bij de 1e doorkomst lag Henri op plaats 19 en moest dus een inhaalrace beginnen. Zijn ronde tijden daalden tot laag in de 1:52 en dat resulteerde dat Henri na 8 ronden al op plaats 15 doorkwam. Per ronde was hij een seconde sneller dan de op plaats 14 liggende ‘Ronnie Sterken’. Henri rook zijn kans maar kwam als 15e over de streep met een miniem verschil. Bij terugkomst zei Henri dat hij dacht dat er nog 1 ronde gereden moest worden, dus had gewacht met aanvallen. Jammer, maar toch een belangrijk punt weten te halen.

Marco moest starten om half 4 in zijn race in de Dutch Superbikes. Vanaf plaats 16 had Marco een matige start door het enorme gedrang. De 1e ronde kwam Marco door op plaats 17. Na een 4 ronde lag hij al op plaats 13, maar toen werd de race stilgelegd omdat er weer olie op de baan was gekomen.

Na een kwartier was de herstart met een race over 11 ronden. Marco zijn start was veel beter dan in race 1 en hij kwam al snel door op plaats 11. Zijn rondetijden waren goed met tijden in de 1:48 en Marco was in gevecht met Bertus Folkertsma en Udo Pollheide. In de laatste ronde werd Marco gepasseerd door beide rijders en kwam als 13e  over de streep. Omdat de 1e en 2e race bij elkaar werden opgeteld is Marco geëindigd op een keurige 12e plaats welke weer 4 punten opleverd.

Wij maken ons op voor de Rizla Racing day komend weekend en ook daar gaan we weer proberen om kostbare punten te behalen.