Supermoto JMR Cup: Klompenmakers trekt aan het langste eind in Veldhoven

812
roy-klompenmakers
Roy Klompenmakers onderweg naar zijn overwinning | foto© Rob Mulder

Onder lastige omstandigheden vond afgelopen weekend de tweede wedstrijd van het Supermoto JMR Cup plaats in Veldhoven. Ondanks het moeilijke weer en het verraderlijke parcours, was het uiteindelijk Roy Klompenmakers die beide races op zijn naam schreef.

Kwalificatie
Na het harde werk van de organisatie en de beheerders van het circuit, werd het programma gewijzigd naar één vrije training en één kwalificatie. Deze sessies werden volledig onder natte omstandigheden verreden, wat de rijders dwong om hun rijstijl aan te passen en extra voorzichtig te zijn. Julian Spaans reed de snelste tijd, wat hem een uitstekende uitgangspositie opleverde voor de races. Roy Klompenmakers en Jordi Lommers maakten de eerste startrij compleet.







Race 1
De eerste race startte onder donkere wolken, en hoewel de baan op enkele plekken droog was, bleven enkele secties verraderlijk nat. De rijders kwamen dan ook met verschillende bandenkeuzes aan de start. De keuze voor dubbel regen bleek de beste te zijn. Roy Klompenmakers toonde zijn vaardigheden door al snel de leiding te nemen. Ondanks meerdere pogingen van Spaans om hem in te halen, wist Klompenmakers zijn positie te behouden. De strijd om de derde plaats was minstens zo spannend. Jordi Lommers en Jayant Chote vochten een felle strijd uit, waarbij de posities meerdere malen wisselden. Uiteindelijk was het Chote die aan het langste eind trok en de derde plaats veiligstelde met een indrukwekkende inhaalmanoeuvre in de laatste ronde.

Race 2
Ook de tweede race werd onder lastige omstandigheden verreden. De baan was inmiddels iets meer opgedroogd, maar nog steeds verraderlijk op veel plaatsen. Verschillende rijders kozen wederom voor uiteenlopende bandenstrategieën, maar de keuze voor dubbel regenbanden bleek wéér de beste. Klompenmakers startte sterk en nam wederom snel de leiding. De derde plaats werd opnieuw het toneel van een hevige strijd tussen Jordi Lommers en Jayant Chote. Lommers leek aanvankelijk de betere papieren te hebben, maar Chote vocht zich wederom terug. De vele crashes, waaronder die van Jos Koelewijn met zijn keuze voor dubbel slick, onderstreepten de moeilijkheid van de omstandigheden. De competitie blijft onverminderd spannend en de volgende races beloven opnieuw spektakel.



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.