DSB: Verslag 50cc races Nieuw Weerdinge.

61

In een periode dat het 600cc team even rust heeft qua wedstrijden gaan de 50cc mannen gewoon door in hun strijd om de titel. Afgelopen zaterdag stond de race in het Drentse Nw-Weerdinge op het programma.

De kalender van de SOBW gaat trouwens ook stilaan naar een eind. Deze race was de laatste voor de zomerstop, het circus gaat verder op 10 augustus in Valkenswaard. Daarna staan er nog maar drie races op stapel, het eind is dus in zicht.







Na zijn uitvallen in de laatste race in Wemeldinge was het voor Jurjen zaak om nu weer te scoren. Hij had nog een marge van 30 punten ten opzichte van naaste concurent van der Heide. Helaas voor van der Heide en gelukkig voor Jurjen ging deze runner-up in de titelstrijd onderuit in deze race en brak daarbij zijn sleutelbeen. Hij zou zowiezo niet terugkeren dit jaar wegens een al geplande operatie dus valt hij af voor de titelstrijd. Jurjen concentreerd zich derhalve op zijn andere naaste concurent Jarno Schuurmans. De rest van het veld staat op grote achterstand dus valt daar voorlopig geen groot gevaar van te verwachten.

Daarom was Jurjen ook best tevreden met zijn 3e trainingstijd achter plaatsgenoot Martin Veldman en diezelfde Schuurmans. Hij wist dat de machine perfekt stond afgesteld voor de race, mede nadat broer Joan enkele problemen met de wegligging had opgelost. Met name de voorkant van de Honda gaf enige hoofdbrekens met de grip. Zo zie je maar weer, de hoeveelheid vermogen en de cilinderinhoud is niet van belang als het op de wegligging aankomt. Ook met een licht 50cc ÔbrommertjeÕ is het van groot belang deze zaken voor elkaar te hebben.

Dat de adviezen geholpen hadden bleek in de race toen Martin Veldman al gauw de kop had en deze gestaag begon uit te breiden. Jurjen ; Ôik had geen zin om extra risicoÕs te nemen, te meer daar Martin op grote achterstand staat en ik Schuurmans gemakkelijk achter me kon houdenÕ. De plaatsgenoot van de Duntep rijder kon derhalve zijn tweede seizoens overwinning bijschrijven. Jurjen kwam als tweede over de streep met concurent Schuurmans daarachter.

Arjan Compagner lijkt ook het top tien ritme te pakken te hebben. Ditmaal kwam hij als 9e over de streep en een positie in de top tien van de tussenstand lijkt nog binnen bereik te komen.

Harm moest deze keer de eer alleen redden daar reinold langs de kant bleef met de gevolgen van de crash in Wemeldinge. Bij een bezoek aan het ziekenhuis werd naderhand toch een scheur in het bot in zijn pols vastgesteld. Harm lijkt de aansluiting met de top van het expi veld steeds beter te gaan vinden. Vooral op stuurcircuits zoals dit er een is. Hij wist zich via een derde kwalificatie tijd verzekert van een plaats op de eerste startrij, daarmee tevens uitzicht hebbende op een goede positie na de start.

Dit kwam ook zo uit, hij kon zich daadwerkelijk bemoeien met de ereplaatsen en lag op een mooie 2e stek totdat de achterblijvers in beeld kwamen. Harm kreeg van een achterblijver totaal geen ruimte en remde zijn machine onderuit. Snel reageren voorkwam een te groot verlies en zo kon de oudste Duntep rijder toch nog 4e worden.

Als afsluiting geef ik nog even de resterende kalender van de 50cc brommer-wegraces 2003. Voor de complete tussenstanden van de diverse klassen kunt u trouwens terecht op onze website www.duntepracing.nl. Klik in het menu op ÔuitslagenÕ en dan kunt u kiezen uit 50cc en Onk supersport.

10 augustus
race 9 Valkenswaard

30 augustus
race 10 Lelystad

13 september
race 11 Zwolle

27 september
race 12 Berghem

25 oktober 4 uren race Croix en Ternois (F)