DSB: Nat weekend voor Rob Verhoef in Tolbert

61

Na de welverdiende vakanties van de teamleden werd afgelopen weekend alweer de tiende race van dit seizoen gereden op het stratencircuit van Tolbert. Het weer zat het hele weekend niet mee; de meeste tijd was de baan nat.

De training van zaterdag begon om 10.00 uur. Na de motor geprepareerd te hebben kwam Rob op de baan. Het was droog en de rondetijden werden steeds sneller. Deze training eindigde Rob als elfde. De motor werd op een aantal punten aangepast en klaar gemaakt voor de volgende training. De tweede training begon droog maar werd na een zestal ronden verstoord door een regenbui. Het had toen geen zin meer om de baan om te gaan want de rondetijden zouden niet meer verbeterd worden. Rob werd in deze training twaalfde en dit was gelijk zijn startplaats voor de race van zondag.







Op de racedag was het overwegend droog. De monteurs hadden druk aan de motor gesleuteld omdat hij nog niet naar wens liep. Na de warming up Õs ochtends ging de race van start.
Iedereen stond op slicks en Rob vertrok van een twaalfde plaats. De start ging niet als gepland, de motor kwam niet op toeren en pakte niet op, dit resulteerde erin dat Rob als laatste de eerste bocht in ging. De inhaalrace kon beginnen. Na een aantal coureurs ingehaald te hebben barstte er een stortbui los en werd de race gestopt. De motor werd toen voorzien van regenbanden en er moest opnieuw gestart worden. Rob deed dit vanaf een vijftiende plaats. Deze tweede start ging hetzelfde als de eerste en er gingen een aantal plaatsen verloren. Na een nagenoeg alleen gereden inhaalrace kwam Rob uiteindelijk als vijftiende over de streep.

Het team was niet blij met deze uitslag. De afgelopen weken is er veel testwerk verricht maar het resultaat is nog niet terug te zien op de baan. We gaan de komende weken hard aan het werk om het lek boven te krijgen. De volgende race is over drie weken en wordt verreden op het circuit van Assen tijdens de Race of the Champions.

Officieuze uitslag ONK 125 cc race 31 Augustus 2003 Tolbert

1. Adri den Bekker 9. Mark van Daalen
2. Harold de Haan 10. Gert Jan Kok
3. Raymond Schouten 11. Ferry Stoffer
4. Branko Srdanov 12. Carol Litjens
5. Robbie Kiewit 13. Mark van Kreij
6. Jarno van der Marel 14. Stefan Fokkema
7. Joey Litjens 15. ROB VERHOEF
8. Ronald Beitler

Voor meer info: www.rvracingteam.nl