DSB: Duntep team tevreden na vele Spaanse kilometers.

150

De eerste meters in 2004 zijn voor het Duntep Racing Team naar alle tevredenheid verlopen. De Staphorster Supersport 600 coureurs Arno en Joan Veijer hebben middels tijdens een trainingsweek in Zuid-Spanje een fundament gelegd voor hun tweede ONK seizoen. De week werd begonnen in Cartagena waar onder prima omstandigheden (ca 20 graden) in twee dagen door beide mannen zoÕn 200 ronden werden afgelegd. Op het programma stond onder andere het testen van nieuwe onderdelen voor de Ten Kate HondaÕs.

Via de nieuwe partner van het Duntep team, Safe Motors uit Staphorst, heeft men onder andere de beschikking over nieuwe EBC remblokken, Pirelli banden en een nieuw type koppelingsplaten. Al deze onderdelen werden naar volle tevredenheid getest en zullen hun waarde bewijzen tijdens het komende seizoen.







De tweede helft van de week was gesitueerd in het nog zuidelijker gelegen Almeria, alwaar eveneens twee dagen gepland stonden. De eerste dag kon er volop gereden worden en rolden er bij elk van de Veijertjes weer ca. 80 ronden onder de wielen door. Deze dag werd er voornamelijk bekeken hoe de fysieke conditie van de berijder erbij stond middels het afleggen van enkele complete raceafstanden. Aan de fitheid van Arno en Joan was af te lezen dat het op dat gebied wel goed zat. Helaas gaf de vrijdag een totaal ander beeld te zien. De regen kwam met bakken naar beneden en maakte enig nut van verder testen overbodig.

De risicoÕs van valpartijen en de daarmee gepaard gaande schade, zowel aan het materiaal als aan de coureur, deden het team besluiten de week af te sluiten. Het gevoel wat bij de broers is achtergebleven was dat van enkele welbestede dagen. Ze zijn vooral fysiek een eind verder dan in hun debuutjaar, maar ook de machinebeheersing en het gevoel op de motor lijkt stappen verder te zijn in vergelijking met 2003. Er zal waarschijnlijk voor aanvang van het seizoen op 28 maart nog een testdatum worden gepland maar de locatie daarvoor is nog niet bekend.