DSB: Gerald Perdon Vijfde na wisselende weersomstandigheden.

54

Voor de vijfde wedstrijd in de juniorstock moesten we voor de tweede keer dit jaar naar het TT-circuit van Assen. De weersvoorspellingen waren Òhier en daar een bui en af en toe komt de zon doorÓ. Met deze verwachtingen mocht Gerald aan zijn eerste training beginnen.

In de eerste training was het voor Gerald weer behoorlijk wennen op het snelle Assen. Na wat dingen te hebben uitgeprobeerd wilde Gerald aanzetten voor een echte snelle tijd. Dit mocht helaas niet zo zijn want het begon te regenen en het was niet meer mogelijk om zijn tijd te verbeteren. Hierdoor had Gerald de negende trainingstijd.







Voor de tweede training was het hopen dat het droog bleef, zodat Gerald zijn tijd zou kunnen verbeteren. Helaas moest Gerald de tweede training met regenbanden starten omdat de baan nog te nat leek. Na 1 ronde kwam Gerald echter al binnen om de wielen te wisselen. Er was al een behoorlijk droog spoor ontstaan, alleen op een paar plekken was het nog nat.
De natte plekken droogde niet helemaal op dus kon Gerald zijn tijd niet meer verbeteren.
Wel had Gerald de derde tijd in de tweede training.

Voor de race leek het erop dat we met droogweer banden konden starten omdat er al een droog spoor ontstond in de race voor ons. Alleen 5 minuten voor de start begon het ineens heel hard te regenen en moesten we in alle haast de regen wielen monteren.
Vanaf de derde rij had Gerald een goede start en kwam de eerste ronde door op een derde plaats. Dit kon Gerald afhankelijk goed volhouden tot hij bij een achterblijver kwam en deze buitenom voorbij moest gang en hierdoor naar buiten werd gedreven waardoor er twee rijders binnendoor kwamen. Hierdoor moest Gerald genoegen nemen met een vijfde plaats.

Door dit resultaat heeft Gerald zijn derde plaats in het kampioenschap verstevigd en kijken we weer met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd in Assen op vrijdag 2 juli a.s.