DSB: Hans Smees op de ÛÏLuttenbergring۝ in Raalte 2e bij de 250cc

74

Hij lijkt er al een abonnement op te hebben, bij de Raalte Races op de Luttenbergring behaalde Hans Smees zijn vierde achtereenvolgende tweede plaats, na eveneens een tweede plaats in de warm-up training in de morgen. Na een niet optimale start lag hij vierde, middels de snelste race ronde werd hij derde en liep vervolgens in op de twee koplopers, Jan Roelofs en Patrick Lakerveld. Roelofs overspeelde zijn hand in een poging Lakerveld te passeren en ging onderuit.

Daarna werden de posities geconsolideerd, hetgeen dus voor het Performance Racing Team Achterhoek weer 20 punten voor het ONK opleverde. Behalve ten opzichte van Lakerveld deed men dus weer goede zaken in de stand voor het Nederlands kampioenschap bij deze race die vandaag onder droge omstandigheden werd afgewerkt. Uitslag 1. Lakerveld 2. Smees 3. Gevers 4. Appelo 5. vd Lagemaat 6.Litjens







Tussenstand voor het ONK 250 cc:

1. Lakerveld 113 punten 2. Hans Smees 106 punten 3. Litjens 80 punten 4. Gevers 68 punten 5. van de Lagemaat 61 punten 6. Roelofs 56 punten 7. Appelo 48 punten.

Voor de zaterdag waren de weersvoorspellingen niet al te best en dat dit juist was bleek wel tijdens de trainingen. Voor de 1e training had het even geregend en de baan was grotendeels nat, de baan droogde echter snel op en daarom werd besloten om op de slicks (droogweerbanden) aan de training te beginnen. Hans begon voorzichtig maar noteerde toch al de 3e snelste tijd, net toen Hans er eens goed voor wilde gaan zitten begon het te regenen. De resterende tijd werd op een natte baan en dus regenbanden verreden zodat Hans zijn tijd niet meer kon aanscherpen, wel kon er nu mooi een goede afstelling voor de regen worden gevonden. Ook tijdens de 2e training zorgde een bui ervoor dat de rondetijden van de eerste tijdtraining de startopstelling bepaalden, Hans mag daarom vanaf de 3e plaats en dus 1e startrij vertrekken.

Op zondag leek het weer beter te worden en tijdens de warmuptraining kon nog even worden gekeken of alles aan de Honda in orde was, met een 2e tijd liet Hans zien dat dit wel goed zat. De start van Hans was dit keer niet optimaal en hij moest Mike Velthuizen in de eerste bocht voorlaten. Hans wist dit al na een halve ronde te herstellen maar de beide Yamaha rijders Lakerveld en Roelofs hadden inmiddels een gaatje geslagen. Hans zetten de achtervolging in en door de snelste raceronde neer te zetten wist Hans naar de beide kemphanen toe te rijden. Toen Jan Roelofs in de 6e ronde onderuit ging moest ook Hans even van het gas af. Hierdoor was Hans de aansluiting met Lakerveld kwijt maar had hij wel de 2e plaats in handen gekregen. Hij besloot verder geen onnodige risicoÕs te nemen en de 2e plaats veilig te stellen. Achter Hans eindigde Randy Gevers op ruime achterstand als 3e vlak voor de eveneens sterk rijdende Bram Appelo. ÒIk ben harstikke blij met alweer een 2e plek, Lakerveld was wederom de beste maar de Honda liep als een speer en met de snelste raceronde op zak ben ik toch erg tevreden en pak mooi weer 20 punten voor het kampioenschap. Volgende week staat geheel in het teken van de Dutch TT en ik heb echt zin om er iets moois van te gaan maken.Ó Aldus de blije Harrevelder.

Op zaterdag 26 Juni a.s zal Hans deelnemen aan de Gauloises Dutch TT in Assen, hij zal rijden met startnummer 59 in het wereldkampioenschap 250cc die om 13.30 uur van start zal gaan.
Voor al het nieuws kunt U terecht op onze website: WWW.PERFORMANCERACING.NL

Namens Performance Racing Achterhoek, Hans Overmaat