DSB: Danny de Boer op Nurburgring: Regen, regen en nog eens regen.

73

Zondag 1e kwalificatie, volgens de weermannen zou het vandaag een natte dag zijn dus moesten we kwalificeren op een natte baan. Het was niet anders. Zonder teveel risico te lopen kwalificeerde ik als 7de. Ik had een stille hoop op de 2e kwalificatie dat de baan iets zou opdrogen waardoor er een droogspoor zou komen en ik eindelijk echt gas kon gaan geven.

Zondag 2e kwalificatie







Het regende niet meer maar de baan was bij aanvang van de kwalificatie nog voor 80% nat. We kozen dan ook voor een regenband voor en een intermediate achterband. Dat was zeker in het begin even voorzichtig het gevoel krijgen met de achterband. Naarmate de tijd verstreek gingen mijn rondetijden ook naar beneden. Dit resulteerde in een 6e startplek voor de twee wedstrijden. Ik was ervan overtuigd dat ik top vijf zou kunnen rijden, zeker als het voor de wedstrijddag (2e paasdag ) droog zou zijn.

Maandag 1e wedstrijd

Droog???? Nee wanneer ik mijn Suzuki start komt er water naar beneden. Dus het werd een wet-race over 8 ronden. Het circuit is behoorlijk glad door al het rubber van de autoraces die daar regelmatig plaatsvinden , doe daar nog wat hemelwater bij en dan heb je een baan waar je behoorlijk gedisciplineerd moet rijden.
Dat bleek ook wel inde eerste bocht. Ik had mijzelf voorgenomen naar de binnenkant van de bocht te sturen zodat er niemand naast mij kon zitten in eerste bocht. Want gaat er ŽŽn onderuit kon die wel eens heel veel coureurs meenemen. En dat gebeurde dus ook. Nat, glad, hard remmen, ja dan is de kans groot dat er een paar onderuit gaan. Gelukkig bleef het mij bespaard. Ik had wederom gekozen voor een regenvoorband een een intermediate achter. Resultaat was dat door een nog deels natte opdrogende baan ik de kopgroep moest laten gaan. Ik had te weinig grip in het eerste deel van de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ik verder naar voren. Redelijk tevreden stuurde ik de van Mol Suzuki als 5e over de streep.

Maandag 2 e wedstrijd.

Het zou droog zijn!! Wat gebeurt er 15 minuten voordat de wedstrijd begint , een regenbui!! De baan weer nat. Nou ja, het is niet anders. En maar weer banden verwisselen. Regenbanden voor en achter erop. Ik had een goede start en ging als derde de eerste bocht in. Ik moest gelijk een plaats toegeven. Maar het gevoel was goed en nu de kop erbij houden en weer rustig gaan opbouwen op de natte baan. Gaandeweg de race kwam ik verder naar voren en lag ik op een vierde plaats en had bijna de aansluiting met de kopgroep van drie. Maar door iets te hard op het gas te gaan was ik de motor bijna kwijt en mede door de achterblijvers verloor ik daardoor de aansluiting met de kopgroep. Dus moest ik tevreden zijn met een vierde plek.

Al met al ben ik supertevreden over het Racing team van Dirk van Mol, en als ik dan terug kijk, 1e wedstrijd 6, 2e wedstrijd 5, 3e wedstrijd 4. Tot 22 april te Assen,