DSB: Rob heeft zijn 1e wedstrijdmeters op de Superstock 600 er op zitten.

68

4 weken terug heeft Rob op Val de Vienne getraind om de Suzuki te leren kennen en eens op de proef te stellen, dit verliep prima tot aan een onschuldige valpartij, helaas is hierna niet meer gereden. Tussendoor heeft Rob Hakvoort Racing nog een teampresentatie gegeven in CafŽ Õt Binnenhof te Amersfoort welke zeer succesvol verlopen is.

Afgelopen weekend stond er een dubbele wedstrijd op de Nurburgring op het programma.







Zaterdagavond aangekomen, lekker de nodige nachtrust gepakt en zondag aan de bak.

Zondag om een uur of 12 de 1e training op een nat circuit, uiteraard de 1e rondes rustig aan om het ( totaal onbekende ) circuit te leren kennen en daarna proberen wat meer de gaskraan open te draaien en het tempo op te voeren, dit laatste lukte uitstekend aangezien de seconden er per ronde afvlogen en er tussen de plekken 5 en 9 gereden werd. Helaas kwam er een vervroegd einde aan deze training omdat Rob zich aan het einde van het rechte stuk onderuit geremd had, de andere jongens konden nog 3 extra rondes rijden en gingen dan ook stuk voor stuk aan Rob voorbij, maar belangrijker is dat het vertrouwen ( welke juist opgevijzeld moest worden ) toch weer een deukje opliep.

Training 2 was droog en voor Rob was het belangrijk de boel heel te houden en proberen om een goede tijd neer te zetten, helaas zit het met het gevoel niet goed en wordt er geen razendsnelle tijd neer gezet, het positieve is wel dat het met een dermate slecht gevoel toch een relatief klein gat naar de subtop is.

Maandag de 1e 2 wedstrijden van het seizoen startende vanaf een 16e plek.

Race 1 eindigt Rob als 14e, de 1e punten zijn binnen, maar daar is ook alles mee gezegd, Rob is niet tevreden en weet dat hij veel verder naar voren moet en kan zittenÉ.

Race 2 is toch wel anders dan race 1, ook al eindigt Rob buiten de punten op een 17e plek, hij rijdt wel 1,5 seconden van zijn tot dan toe snelste tijd af en het gat naar de mensen voor hem is zo goed als gedicht, dit zijn natuurlijk aanknopingspunten die je nodig hebt en je ziet dat het stapje voor stapje weer vooruit gaat. Rob stapt dan ook met een beter gevoel van zijn motor al weet hij dat er veel meer inzit.

Vooraf gezien een teleurstellend weekend maar een valpartij verder en met het nodige gevoel voor realisme mogen we toch niet ontevreden zijn.

Zaterdag 22 april staat de volgende race op de kalender, dan zal het team afreizen naar Assen en gaat Rob, voor het eerst op het ÒnieuweÓ Assen, proberen dik in de punten te rijden.