DSB: Eerste racedag Eemshaven zit erop

134

Begon de eerste dag in de Eemshaven met enkele regendruppels, tijdens de races bleef het droog en reden de heren coureurs hun wedstrijdronden onder een af en toe doorkomend zonnetje.

De zijspanklasse werd een prooi voor Colin Nicholson & Jarno v Lith. Dit duo wist de Engelse broers Stefan & David Dodd en het Belgische span Patrick Hanquet & Gunter Verbrugge voor te blijven.







Volledige uitslag » | Stand na Eemshaven »

De Classics race werd gewonnen door Jan Frank Bakker voor Ton Groot en Jarno Onstenk die op de eindstreep Guust van Gool met miniem verschil wist te verslaan en daardoor de laatste plaats op het podium voor zich op wist te eisen.

Volledige uitslag » | Stand na Eemshaven »

De klasse SAM tot 700 werd een prooi voor Hogevener Daniel van Dienst. Op de tweede plaats eindigde Richard Colet en als derde kwam Henk Geesink over de eindstreep.

Sjoerd van Buiten wist de race in de Supermono klasse op zijn naam te schrijven voor Rob Hakvoort en Henk From uit Wolvega.

Volledige uitslag » (uitslag = stand)

Morgen, vrijdag vinden op het circuit in de Eemshaven races plaats meetellend voor de KNMV Cup waarna zaterdag en zondag de Supermono, Classics en de zijspannen opnieuw in actie zullen komen en vergezeld zullen gaan worden door de Superstock 600, Supersport 600 en de Dutch Superbike klasse.

Gezien de races van vandaag zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen op een van de drie overgebleven stratencircuits in Nederland.