Bo Bendsneyder verlaat Qatar met elfde plaats en 5 WK punten

342
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Losail race | foto© Randy van Maasdijk

Bo Bendsneyder eindigde zondag op het Losail International Circuit als elfde in de eerste Moto2 race van 2020. Een uitstekend resultaat voor de Nederlander die met een vijfde startplaats, een elfde plaats in de race en 5 belangrijke WK punten terug kan kijken op een geslaagde QNB Grand Prix of Qatar.

Bo Bendsneyder kan terugkijken op een geslaagd eerste Grand Prix weekend van 2020. DE NTS RW Racing GP-coureur wist zich zaterdag op een meer dan verdienstelijke vijfde plaats te kwalificeren voor de zondagmiddag te verrijden race.







Met dit kwalificatieresultaat verzekerde de Nederlander zich van een uitstekende startpositie voor de 18 ronden tellende race. Bendsneyder liet zaterdagmiddag na afloop van de kwalificatie weten heel erg in zijn nopjes te zijn met zijn beste Moto2 kwalificatieresultaat tot nu toe, om er echter meteen bij te vertellen dat deze uitgangspositie niet een reëel beeld was voor de te verwachten uitslag van de race. Een klassering tussen de achtste en twaalfde plaats zou er echter in moeten zitten gezien zijn racetempo tijdens de trainingen.

De NTS RW Racing GP coureur maakte zondagmiddag zijn belofte waar door binnen 10 seconden van de winnaar en slechts 8 seconden van een podiumklassering als elfde de finish te passeren.

Met een volle tank verloor Bendsneyder in de eerste ronden een aantal plaatsen, maar naarmate de wedstrijd vorderde kon hij het tempo goed bij te houden, reed hij nagenoeg dezelfde rondetijden als de voorste mannen en kon hij zich prima staande houden in het gevecht met onder anderen Tom Lüthi, Fabio Di Giannantonio en Marcel Schrötter.

In de slotfase wist de Rotterdammer zich vervolgens van plaats 14 op te werken naar de elfde plaats, op minder dan tien seconden van racewinnaar Tetsuta Nagashima, die op zijn beurt bijna anderhalve seconde weg was gereden bij Lorenzo Baldassarri en Enea Bastianini.

Bo Bendsneyder: “De start zelf was op zichzelf niet heel erg slecht maar ik verloor in de beginfase wel een aantal plaatsen met name doordat ik met de volle tank problemen had om de motor gestopt te krijgen en een paar keer een beuk kreeg. Vervolgens kwam ik een redelijk ritme maar halverwege moest ik even iets minderen omdat ik veel trillingen had aan de voorkant. Dit was misschien nog niet eens zo heel verkeerd, want mede hierdoor spaarde ik mijn banden wel een beetje. Dat kwam me vervolgens aan het einde van de race weer goed van pas waardoor ik nog  een aantal jongens kon achterhalen omdat zij gedurende de race teveel van hun banden gevergd hadden. Elfde, daar hadden we vooraf aan dit weekend voor getekend, maar natuurlijk willen we altijd meer. De Kalex is erg goed en we weten dat we met de NTS nog een aantal punten hebben waaraan we moeten werken. Maar goed om binnen 10 seconden van de winnaar te finishen en slechts 8 van de laatste podiumplaats is denk ik niet verkeerd, ik zag ze de hele race voor me en dat geeft vertrouwen.”

Ook NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen was na afloop tevreden over het optreden van zijn protegé.

Jarno Janssen: “We kunnen terugkijken op een uitstekend weekend van Bo. We hebben laten zien waar we toe in staat zijn. De elfde plaats lijkt misschien tegen te vallen bij een start vanaf de vijfde plaats, maar Bo heeft naar mijn mening niets laten liggen. Het tempo lag hoog en dat heeft hij goed kunnen bijhouden.”

Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de volgende race zal zijn. Over een maand staat, na het uitstellen van de Grand Prix of Thailand, weliswaar de volgende Grand Prix in Austin op het programma. Vanwege de perikelen rondom het coronavirus is ook het doorgaan van dit evenement vooralsnog uiterst onzeker.

 

Handige links QNB Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App